вторник, 10 март 2009 г.

Аутсорсинг

Аутсорсингът в днешно време се свързва с пренасочването на дейности за изпълнение към трети лица, които дейности преди са били извършвани от служители на компанията. Тези трети лица биха могли да бъдат фрийлансърите. Наемайки фрийлансъри компаниите могат да намерят много добре подготвени професионалисти, които биха се справили със задачите си не по-лошо от служителите на компанията. Повечето фрийлансъри са тесни специалисти в области като уеб-дизайн, програмиране на различни езици, графичен дизайн и др. Особено популярна позиция сред фрийлансърите, която е обект на аутсорсинг, е позицията Virtual Assistant или Виртуален асистент. Тази позиция съвместява различни видове аутсорсинг дейности като например водене на кореспонденция с клиенти, попълване на данни в информационната система на компанията, извършване на различни проучвания и др.


Защо компаниите да аутсорсват?

Аутсорсването на дейности към фрийлансъри със сигурност ще намали до някаква степен разходите на компаниите и би им осигурило работа с професионалисти в своята област, а не със спезиалисти по всичко, които не вършат почти никаква работа.

Списък с услуги, предлагани от българските фрийлансъри, можете да намерите в Българския Freelance Форум.

добави в svejo.net добави в dao.bg добави в ping.bg добави в web-bg.com добави в dobavi.com добави в pipe.bg добави в lubimi.com добави в link4e.com