събота, 6 декември 2008 г.

Надомна работа през интернет - Freelance



Много хора днес търсят надомна работа, но често се случва така, че не могат да си намерят такава. В този блог ще споделя един нов, по-различен метод за надомна работа от общите схващания. Когато чуете надомна работа, може би се сещате за шиене на дрехи, аксесоари, плетене на шапки,шалове, сглобяване на играчки, рисуване и надписване на картички и т.н. Много от хората предлагащи такъв тип работа обаче Ви искат определена сума като депозит, срещу, която Ви изпращат материалите за изделията, които трябва да изработите. Получавате материалите, изпращате обратно готовите изделия и очаквате да получите парите си...И чаакате, чаакате, чаакате...Но те не идват и не идват.

Надомната работа по интернет, или т.нар. freelance работа, е нещо съвсем различно от горе-описаното. Разликата е там, че трябва да притежавате следните неща: компютър, връзка към интернет, основни компютърни познания, основни познания по английски език, желание, търпение и свободно време, било то и 1-2 часа на ден.

Няма да се впускам в подробности, тъй като в мрежата можете да намерите доста полезна информация по темата. Ще споделя два линка, които са доста полезни за стартиращи в тази област. Лично аз от тях черпих опит, когато започвах:

Надомна работа по интернет - Българският Freelance форум

Креативен.ком - Блогът за онлайн бизнес


Във freelance работата има място за всички - от хора, които просто трябва да набират текст, до преводачи, дизайнери, програмисти, автори на статии, електронни книги и т.н. Работи се по проекти, чиито автори са или компании, които търсят външен изпълнител или лични проекти. Плащането става по електронен път, като можете да си прехвърлите парите след това по сметка в банка.

В какво се състои всичко?

1) Намирате сайт, в който има проекти за freelancer-и (хора, работещи на свободна практика). GetAFreelancer.com .
2) Избирате категория с проекти, с които си мислите, че ще можете да се справите, т.е. имате съответните умения.
3) Разглеждате проектите в дадената категория и си избирате тези, за които да наддавате.
4) Определяте цена за дадения проект, за който ще наддавате, и пишете кратко съобщение, защо авторът на проекта трябва да избере тоно вас да му свършите работата.
5) Чакате отговор
6) Евентуално избират вас
7) Свършвате работата професионално
8) Вземате парите
9) Работодателят Ви пише рецензия за това как сте си свършили работата, която е видима за всички автори на проекти, което увеличава шансовете Ви да Ви изберат за друг прект.

Предимствата на този вид работа са безброй. Най-очевидните са това, че не ви се налага всеки ден да пътувате до местоработата си, нямате досаден шеф, който постоянно Ви крещи и Ви повтаря, че не ставате за нищо, имате възмогността да определяте по кое време на денонощието да работите и по колко да работите. Възползвайте се от предимствата, които Ви дава съвременния живот. Интернет отдавна е място, където могат да се печелят пари, стига да имате желание и да сте упорити.
И така, успех на всички, които решат да се пробват. Очаквам Вашите коментари. Когато имам време, ще публикувам тук полезни материали по темата, както и ще споделям личните си постижения като freelancer.

добави в svejo.net добави в dao.bg добави в ping.bg добави в web-bg.com добави в dobavi.com добави в pipe.bg добави в lubimi.com добави в link4e.com

2 коментара:

CopywriterPro каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
CopywriterPro каза...

Кеативен.com е един от най-добрите сайтове за онлайн бизнес, които съм срещал! Винаги свежа, детайлна и адекватна информация! Много неща съм научил от този блог!


Аз също се трудя в попрището на интернет бизнеса! Работя в Getafreelancer.com, както и много други сайтове за онлайн бизнес!

Ето и моя блог, който предлага едни от най-перспективните афилиейт програми и идеи за интернет бизнес днес! Внимателно съм изследвал пазара, за да отсея фалшификатите от оригиналите!

Намерете повече на


http://freelancer.dir.bg